Tvålbutiken - shopen!

TVÅLBUTIKENS BLOGG

Information, idéer, tankar!

Ibland kan det vara bra att skriva lite längre texter än vad sociala medier medger utrymme för, och därför har Tvålbutiken en bloggsida! Klicka på logotypen för att gå tillbaka till butiken.

2021-04-26

Tvålbutiken fyller ett år!

Mer bestämt öppnade tvalbutiken.se sina digitala portar den 1a april 2020, mitt under pandemin. Från fyra anknutna Tvålmakare till tretton (däribland en keramiker som skapar tvålkoppar!) och från ca tjugo tvålar till närmare hundra. 


Jag som driver Tvålbutiken har fått följa flera nya Tvålmakare på deras resa till att driva eget, och har skrivit en kort text om juridiken bakom att sälja tvål kommersiellt i EU.

Fokuset för butiken har varit att sälja hårda tvålar som producerats på ett hållbart sätt vad gäller produktionsprocessen och att anknutna Tvålmakare ska vara lokala producenter (för att minska på utsläpp kopplat till transport). Det har jag fått ta emot lite ”skit” för, men det går inte alltid att göra alla nöjda. Det finns många butiker som säljer allt möjligt inom kosmetika och från allsköns möjliga sorters producenter, men inga som endast fokuserar på hårda tvålar som är producerade av småskaliga, lokala Tvålmakare. Tvålbutiken kommer därför att fortsätta hade t fokus det har.

Jag ser fram emot ett nytt år med er kära tvålälskare därute!

2021-03-25

Tvålbutiken sponsrar Katthemmet i Oskarshamn

Tvålbutiken är stolt sponsor till Katthemmet Oskarshamn – du hittar Tvålbutikens sponsrade annons i kattkalendern under månaden mars.