Om Tvålbutiken

Tvålbutiken kom till från en upplevelse av att gå in i en större livsmedelsbutik i jakt på tvålar och hårvårdsprodukter och inte hitta en enda produkt som är lokalt producerad, som passar ens hud eller hår, som är paketerad på ett hållbart sätt eller där hållbarhet ens fanns med i produktionstänket. 

Detta ledda till en resa och upptäcktsfärd in i svensk tvålmakeri, och Tvålmakares vardag. På Tvålbutiken kommer du att introduceras för Tvålmakare i Sverige som producerar sina tvålar själva lokalt, med olika syn och tänk kring tvålar, innehåll och hållbarhet. Och dessa synsätt kan se olika ut! Det finns en stor mångfald bland Tvålmakare, om hur de resonerar kring innehåll, produktionssätt med mera - vilket är spännande! 

Målet och drömmen med Tvålbutiken är att samla Sveriges alla Tvålmakare! Och att göra det enklare för mindre Tvålmakarföretag att kunna komma närmare er som vill ha tillgång till hemmagjorda tvålar, gjorda på så hållbara råvaror som möjligt. 

Går du i Tvålmakartankar är du välkommen att kontakta Tvålbutiken, och har du egna tvålar som du vill göra tillgängliga via Tvålbutiken är du också välkommen att höra av dig.

På sidan om Tvålmakarna kommer du att kunna läsa mer om respektive Tvålmakare som finns på sidan. På bloggen hittar du matnyttig information och annat om tvål - kika gärna in där och botanisera! 


Samarbete

Klicka här för att komma till RekoKollens hemsida! 

Tvålbutiken är en partner till RekoKollen, för att sprida information om hållbara hudvårdsprodukter. En beskrivning av RekoKollen från Carina:
"Har du också höga krav på innehållet i hudvårdsprodukter som marknadsförs som ekologiska och naturliga? Då har du hittat rätt! I appen RekoKollen hittar du bara produkter med ett genuint och äkta innehåll - helt och hållet utan industriella förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel, emulgeringsmedel, tensider eller sötningsmedel.

För mig är det självklart att produkter som marknadsförs som ekologiska eller naturliga är tillverkade med enbart de råvaror som är absolut nödvändiga och just därför skapade jag appen RekoKollen - Reko produkter helt enkelt. Appen är helt gratis både att ladda ner och att använda."