Hemtvål | Tvålbutiken

Naturen har alltid betytt mycket för mig och jag har aldrig förstått varför vi ska förstöra den med onödiga kemikalier och annat skräp.

Att det blev just tvål är min dotters förtjänst som gav mig en bok om att göra egen tvål. Så min ingång till naturtvålarna var och är fortfarande naturen och miljön.

Sedan upptäckte jag att de är så mycket skönare att använda och inte alls torkar ut huden som "vanlig" tvål, det blev som en bonus. Och det var ju så roligt också, att göra tvål för hand!

Jag använder i huvudsak ekologiska råvaror. Vissa är naturliga, men inte ekologiskt certifierade, som egenodlade ringblommor, det känns också bra. Rena eteriska oljor står för dofterna, som hålls på en behaglig nivå.

Mina tvålar är brukstvålar, att användas i vardagen, till handtvätt, i duschen, till rakning, till hårtvätt, inga konstnärliga mästerverk att ställa på en hylla. De är också bra fläckborttagare.

Alla moment gör jag själv, från inköp och vägning av ingredienser till putsning, vägning och inslagning av varje tvål i papper med handskriven etikett.

Välkommen att upptäcka skillnaden du också, mellan en industritillverkad och en äkta handgjord tvål!

 Kerstin

Olivtvål
Slutsåld
Tjärtvål
Slutsåld
Hårtvål
Slutsåld
Rosentvål
Slutsåld
Tea tree tvål
Slutsåld
Barrtvål
Slutsåld
Lakritstvål
Slutsåld
Honungstvål
Slutsåld