KaliFlower Organics | Tvålbutiken

Om KaliFlower Organics:

"Tvåltillverkning är ett mycket gammalt hantverk, men vi vill gärna tillföra en modern twist eller två! Det finns olika sätt att tillverka tvål på. Vi gör det med så kallad cold process, eller kallrörd. Kallrörd tvål är den mest skonsamma, eftersom den tillverkas utan att extra värme tillförs under själva förtvålningen (saponeringen). På så vis undviker man att de goda egenskaperna från oljor och nyttiga tillsatser försvinner. Precis som i raw food! Vi förtvålar oljorna vid 42 grader.

Ekologisk kokosolja, olivolja, ricinolja och mandelolja är den enkla basen i alla våra tvålar. Varje tvål skärs upp för hand och ställs
att mogna i minst fyra veckor för att försäkra ett milt och skonsamt lödder med rätt pH-värde. Vi vill inte använda kemiska
färgämnen i våra tvålar. De tillsatser vi jobbar med är istället exempelvis olika kosmetiska leror; svartlera från Australien, rasullera från Marocko och fransk grönlera (Montmorillonite). Dessa helt naturliga tillsatser ger både färg och struktur till tvålarna och framför allt bidrar de med hudvårdande och djuprengörande egenskaper.

Våra milda ekotvålar passar utmärkt till såväl händer som kropp och till och med till ansikte och rakning. Viktigt är dock att tvålarna får ligga torrt mellan användningstillfällena, förvara gärna på högkant i ett tvålfat med god avrinning. Då är den mycket dryg och Du får njuta av den länge. Bra för både Dig och Moder Jord!"