Ingredienser på förståelig svenska?

Okategoriserade

Du som läser detta kanske har stenkoll på vad alla ingredienser i en innehållsförteckning för tvål betyder, men jag tillhör tyvärr dem som inte gör det. Hur skaffar man sig koll? När du driver en tvålbutik online kan det vara bra att ha koll på det mest grundläggande – än viktigare är det för mig och dig som konsument, särskilt om man råkar ha en allergi, torr hud eller annat som kräver att man använder rätt produkter.

Det mest självklara är att man tar sig ut på nätet och söker. Det finns förvirrande mycket information, men för den som helt enkelt bara vill veta vad t.ex. CI 77019 är för något räcker det faktiskt med en enkel sida som uttrycker beteckningen på ”ren svenska”.

Vi backar ett steg. Tvål är som bekant en kosmetika, och för kosmetiska produkter finns det ett särskilt sätt att redovisa ingredienslistor på – detta sätt kallas INCI, ” International Nomenclature of Cosmetic Ingredients”. CI 77019 är just en INCI-kod och är beteckningen för en mineral som i dagligt tal kallas för Mica. Den kan användas för att ge färg och glimmer i en tvål. För att ”översätta” CI 77019 använde jag INCI Decoder, men det finns säkert många fler och enklare verktyg – mejla gärna in dina favoritlänkar till Tvålbutiken, info@tvalbutiken.se 😀

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *